Teunesen Zand en Grint neemt Belgische Cementbouw Zand en Grind over

Teunesen Zand en Grint neemt Belgische Cementbouw Zand en Grind over

Versterking positie op Belgische en Franse markt

Teunesen Zand en Grint B.V. heeft per 1 juni 2022 het Belgische Cementbouw Zand en Grind NV overgenomen. Teunesen versterkt hiermee zijn positie op de Belgische en Franse markt. Cementbouw Zand en Grind produceert en levert materialen en grondstoffen voor de sectoren infra en bouw en is gevestigd in Gent. De drie medewerkers komen in dienst bij Teunesen.

Teunesen heeft de Belgische divisie van Cementbouw Zand en Grind overgenomen van Cementbouw BV, dat behoort tot het beursgenoteerde CRH. Cementbouw Zand en Grind NV past goed in het portfolio van Teunesen. Het bedrijf uit Gent participeert onder andere in Steengoed Projecten in België, dat grind produceert uit de Maas in Elerweerd. In Steengoed Projecten hebben acht delfstoffenproducenten, waaronder Bichterweerd NV, hun krachten gebundeld. Bichterweerd is voor 50% in handen van Teunesen.

Teunesen beschikt door de overname van Cementbouw Zand en Grind tevens over vergunningen voor zeezandwinning voor de Nederlandse kust. Het gewonnen zand wordt verwerkt in de eigen installatie in Gent. “Aangezien het steeds lastiger wordt vergunningen op land te krijgen, zijn de vergunningen op zee van grote toegevoegde waarde”, zegt Teunesen-directeur Ton Driessen.

Teunesen krijgt door de investering in de Belgische producent en totaalleverancier van zand en grind voor de professionele bouw- en infrastructuur in België en Frankrijk een grotere toegang tot de internationale markt en is daarmee nog beter op toekomst voorbereid.

Foto: Locatie Kluizendok in Rieme-Gent

meer nieuwsberichten lezen?