Collega's aan het woord

Hoe is het om te werken bij Teunesen? Lees hieronder de verhalen van een aantal gedreven collega’s en ontdek waarom werken bij Teunesen zo leuk en interessant is.

“Veel vertrouwen in korte tijd”  

René  Ehren  Proces Operator/Laadschopbestuurder in Hüdderath 

“Zo’n twaalf jaar geleden heb ik Teunesen leren kennen vanuit mijn toenmalige functie als vrachtwagenchauffeur. Ik kwam regelmatig op de verschillende groeves en overal werd ik vriendelijk ontvangen. Zodra er een functie voor Proces Operator/Laadschopbestuurder vrij kwam, heb ik gesolliciteerd. Het lukte helaas niet meteen. Een paar jaar later vroeg de groeveleider in Hüdderath mij of ik nog steeds interesse had.

Ik dacht, René, dat is je kans!

Ik voelde mij direct opgenomen in het team en al na een half jaar werd ik gevraagd of ik me aan de weegbrug wilde inwerken. Nog steeds ben ik er trots op dat ze me al na zo’n korte tijd dit werk toevertrouwden. Als ik niet op de laadschop zit of de productie bewaak, doe ik op kantoor de administratie, statistieken of handel rekeningen af. En sinds kort heb ik de functie van preventiemedewerker overgenomen.

Bij Teunesen heerst een goed werkklimaat, teamwork is erg belangrijk en wanneer andere locaties krap zitten, helpen we elkaar. Nieuwe medewerkers worden zeer goed opgenomen. Dat geldt overigens ook voor mijn familie. Teunesen organiseert regelmatig een uitje voor het personeel, waardoor mijn vrouw en kinderen zich ook betrokken voelen bij het bedrijf.

Het werken in een team van Duitsers en Nederlanders bevalt goed. Grappen over onze nationale voetbalteams worden graag uitgewisseld, maar binnen Teunesen zijn we samen een echt team dat voor kwaliteit gaat!”

“Voldoende kansen voor persoonlijke groei”  

Vivian van der Horst  |  Financial Director   

“In de periode waarin ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging was er volop werk voor controllers. Verschillende bedrijven heb ik destijds beproefd, maar het gesprek met Teunesen maakte de beste indruk. De warme ontvangst, de eerste ontmoetingen en het leuke team van collega’s, het voelde direct goed.

Als Financial Director ben ik verantwoordelijk voor de afdelingen Finance en ICT. Deze teams van in totaal dertien medewerkers nemen de administratie, loonadministratie en ICT voor hun rekening. In deze functie ben ik onder andere eindverantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrekening voor Nederland, Duitsland en België, het opstellen van de begrotingen, cash management en ICT.

We werken prettig samen en dat zorgt voor een goede werksfeer. De productiviteit is daardoor hoog. Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn er binnen Teunesen voldoende. Wie goede argumenten voor zijn of haar voorstel aanlevert, krijgt bijna altijd een positief antwoord.

Niet alleen als teamleider ook vakinhoudelijk zijn er genoeg uitdagingen binnen Teunesen. De sneller wordende wereld, de verdere groei en professionalisering van de organisatie en de generatieovergang binnen de directie maken het werk voor mij als controller erg aantrekkelijk.

Kortom, de sfeer is hier uitstekend, de manier waarop we met elkaar omgaan is collegiaal en je krijgt volop kansen als je daarvoor openstaat. Daar bovenop hebben we een mooie klus te klaren in de transitiefase waarin het familiebedrijf Teunesen zich bevindt.”

Vivian van der Horst

“Meepraten over innovaties en veiligheid”  

Twan  Teunesen (3e generatie binnen het familiebedrijf)  |  Manager Winning en Techniek

“Na mijn studies werktuigbouwkunde en elektrotechniek heb ik eerst extern ervaring opgedaan, voordat ik het familiebedrijf binnenstapte. Met collega’s heb ik aan vele innovaties bijgedragen. Een mooi voorbeeld is ons eigen kaartverladingssysteem voor de vrachtwagenchauffeurs, geïmplementeerd in 2001. Een volautomatisch proces van de planning tot aan de facturering toe. Destijds erg innovatief en nog steeds de meest efficiënte methode. Binnen Teunesen heb ik me ontwikkeld tot betontechnoloog. Ik heb veel geleerd over materiaaleigenschappen en kan daardoor nog beter op wensen van de klant inspelen.

Kennis blijft belangrijk, zeker als het gaat om recycling van bouwstoffen. Ik ben blij dat ik bij Teunesen de kans krijg hierover mee te praten.

Naast technisch manager ben ik verantwoordelijk voor de winningen van onze 100 procent dochterondernemingen en hou ik me bezig met personeel, productie en kwaliteit. Ik zit bij Teunesen echt op mijn plek, zeker wat het werk met elektrotechniek betreft. Dat is een hobby van mij.

Wat ik heb zien veranderen, is de opvatting over veiligheid. Het afgenomen vermogen van een  zandzuiger- en verwerkingsinstallatie ligt al snel rond de 1,6 tot 2,0 megawatt. Veilig werken is daarom heel belangrijk. We voorzien al lang in onze eigen NEN3140 keuringen en hebben daarvoor de juiste mensen in huis. We regelen zelf het onderhoud en de (ver)bouw van onze installaties. Onze medewerkers opleiden en voorlichten, vind ik belangrijk en maken dat ik graag deel uitmaak van ons veelzijdige bedrijf.”

Solliciteren

Ook werken bij Teunesen? Stuur ons dan via het contactformulier een open sollicitatie met motivatie en CV. We zijn benieuwd!

Voor vragen over actuele vacatures of een open sollicitatie, neem contact op met de afdeling Personeel en Organisatie via +31 485 512500 of hr@teunesen.nl.

Direct solliciteren