“De bypass is een van de grootste successen”

“De bypass van de hoogwatergeul is een van de grootste successen in de samenwerking tussen inwoners en DCM”, zegt voorzitter Jac Ewalts van dorpsraad Lomm. DCM is het samenwerkingsverband tussen Teunesen en Terraq.

“Het is prachtig geworden, en dat is te merken. Eigenlijk zijn er nu al maatregelen , zoals borden met gedragsregels, nodig om de drukte in goede banen te leiden. Op mooie dagen komen er honderden bezoekers die ook al in tentjes overnachten, terwijl het gebied bestemd was voor kleinschalige recreatie.”

"Wij houden uitzicht op de Maas"

Hoogwaterveiligheid

“De hoogwaterveiligheid? Lomm heeft het tot nu toe droog gehouden. Ook in 1993 en 1995. In Noord-Limburg worden op veel plaatsen dijken aangelegd. Wij houden uitzicht op de Maas, maar het is wel te hopen dat we mede door die hoogwatergeul in de toekomst ook gevrijwaard blijven van overstromingen.”

Volwaardige partner

“We zijn altijd als volwaardige partner beschouwd door DCM. Al die jaren is onze inbreng serieus genomen. We hebben nooit overlast gehad tijdens het werk aan de hoogwatergeul. Daarom hebben we er ook geen enkel probleem mee als DCM nog wat langer en wat meer zand en grind kan afgraven. Vooral omdat de afronding van het recreatiegebied bij Lomm er dan nog mooier op wordt.”

“Ik spreek trouwens niet alleen namens de dorpsraad. De meeste inwoners denken er zo over. Het is gewoon goed samenwerken met DCM in een open sfeer en met goede uitleg wat er telkens te gebeuren staat.”

Lomm recreatie strand